Решението за превозвачески конкурс не решава автоматично транспортната криза
Решението за превозвачески конкурс не решава автоматично транспортната криза / netinfo
Извънредната сесия в четвъртък няма да отмени опасността от транспортен колапс, призна в ефира на Дарик председателят на групата на левицата в Общинския съвет Николай Радев. Тя трябва да гласува решението за обявяване на конкурс на 15 частни линии в масовия градски транспорт в Пловдив, внесено от кметската администрация на 24 януари. Припомням, че от петък автобусите на всички частни превозвачи, с изключение на “Хеброс бус”, ще се движат незаконно, поради изтичане на договорите им с общината предишния ден.

Не можем да изискваме ДАИ да не си върши работата, което по закон означава да не съставя актове на превозвачите, но с вече гласувано решение за нов конкурс ще можем да търсим временен компромис, заяви Николай Радев. Юристи твърдят, че най-лесният вариант е обласният управител да възложи временно без конкурс возенето на пловдивчани по маршрутите, останали без законни превозвачи.

Николай Радев заяви, че забавянето на конкурса е умишлено и цели точно определени фирми да поемат обслужването на линиите след спирането на тези, чиито договори изтичат.