/ ThinkStock/Getty Images
Движението по автомагистрала „Тракия“ в участъка от км 59+600 до км 60+200 посока София днес е в една лента поради частични ремонти на асфалтовата настилка, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонти текат по няколко пътни отсечки в Пазарджишко

Ограничено е преминаването в активна лента. То се осъществява в изпреварваща и е сигнализирано с пътни знаци. Очаква се дейностите да приключат до края на работния ден.

В Пазарджик продължава ремонтът на околовръстното шосе „Стоян Ангелов“, където движението също става само в едното платно. Ограничението е за отсечката от бул. „Георги Бенковски“ до ул. „Осми март“. Срокът за приключване е до 22 юли.

Движението по околовръстното в Пазарджик - в една лента до края на юли

По пътя Панагюрски колонии-Панагюрище от км 75+475 до км 75+525 преминаването трябва да е с повишено внимание заради пропадане на банкета. Проблемният участък е регулиран с предупредителни табели, ограничението е в сила до 30 септември.

Заради ремонти: Шофирайте внимателно

Ремонти по маршрута Поибрене-Оборище от км 35 до 43 налагат и там преминаването да е само в едната лента. Очаква се работата на мястото да приключи днес. По пътя Сърница-Каратепе от километър 26 до 45+500 пък се прави профилактика на банкети и вадене на ивици.

Срокът е до 31 юли, а препоръката е в този участък придвижването да става с повишено внимание и съобразена скорост. Остава в сила и ограничението за моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен. По него е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона.

Ограничения заради ремонти по пътищата в Пазарджишко

За тях е определен обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля. Заради дъждовете в няколко участъка има риск от падащи камъни - Пещера-Батак-Широка поляна, Варвара-гара Костандово, Юндола-Голямо Белово.