/ ThinkStock/Getty Images
Ограничения в движението на автомобили са въведени в няколко участъка от републиканската мрежа в Пазарджишка област заради ремонти или лошо състояние на съоръжения, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Три пътни участъка в Пазарджишко с ограничения заради ремонти

По отсечката Панагюрски колонии-Златица може да се преминава само в едното платно, като поетапно ще се отваря лявата или дясната лента. Ограничението е от километър 59+500 до 67+200, където за прави частично полагане на асфалт. Очаква се дейностите да продължат до 26 юни.

Ремонти затрудняват движението по пътя Варвара-Велинград

Движението по отсечката Панагюрище-Оборище от 43-ти до 84-ти километър също се извършва в една лента чрез затваряне на лявото или дясното платно поради частична подмяна на настилката. Крайният срок за приключване е 30 юни.

Важно за шофьорите: Започват засилени проверки по пътищата

По пътя Сърница-Каратепе от километър 26 до 45+500 пък се прави профилактика на банкети и вадене на ивици. Срокът също е до 30 юни, а препоръката е в този участък придвижването да става с повишено внимание и съобразена скорост.

Продължават ремонтите на пътен възел „Цалапица“

Остава в сила и ограничението за моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен. По него е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона. За тях е определен обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.

В областния град продължава ремонтът на околовръстното шосе „Стоян Ангелов“, където също преминаването е само в едното платно. Заради дъждовете в няколко участъка има риск от падащи камъни - Пещера-Батак-Широка поляна, Варвара-гара Костандово, Юндола-Голямо Белово.