/ ThinkStock/Getty Images
С повишено внимание да карат шофьорите по пътя Карлово-Пловдив в района на Баня. Причината - ремонт на моста над река Неволя, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Отварят офертите за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Трафикът преминава в една лента, като се регулира със светофарна уредба. Очаква се ремонтните дейности да продължат до края на юни. През следващата седмица се предвижда да започне и ремонт на жп. надлеза на същия път в началото на Карлово.

Двете съоръжения се ремонтират със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, а общата им стойност е 390 хил. лв. Пътят Средногорци-Рудозем отново ще бъде затворен за движение за всички моторни превозни средства, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ограничението е в сила от днес от 11:00 ч. до 16:00 часа, на 7 юни. Причината за въвеждане на забраната е извършването на взривни работи в участък от 100 м, който е в средата на трасето между двете населени места.

АПИ обяви 15-милонната поръчка за пътя Пловдив - Асеновград

На 7 юни, от 6:00 ч. до 8:00 ч. преминаването през отсечката ще се регулира със светофарна уредба. Обходният маршрут е през смолянските квартали „Устово“ и „Райково“. 7-километровата отсечка се реконструира за 11 млн. без ДДС, като трасето ще се преасфалтира, ще се подобри  отводняването, като ще има и нови ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

Днес и утре се променя маршрутът на автобусите по линия №17 от градския транспорт на Пловдив. Причината е преасфалтипане на кръстовището на бул. „Шести септември“ с ул. „Владивосток“. Рейсовете ще минават по булевардите „Копривщица” и "Марица-юг".