снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Криминално проявен пловдивчанин е задържан за серия кражби на територията на Второ РУ в Пловдив.

Разследване е установило, че в края на миналия месец 31-годишният мъж отнел общо над 200 лева от два незаключени автомобила, паркирани на улици в града под тепетата. В същия период той извършил и кражба на маса от заведение на ул. „Младежка“. Работата за изясняване на съпричастността му и към други посегателства продължава.

Хулиганство на пътя: Шофьор насочи оръжие и удари друг водач в Пловдив

От служители на Шесто РУ пък е арестуван друг жител на областния град, също с богато криминално досие и осъждан. Той е на 23 години и според събраните доказателства вчера задигнал с взлом пари и документи от паркиран автомобил в складова база в Източна промишлена зона.  

Трима извършители на посегателства са задържани от служители на РУ-Стамболийски. Двама от тях – младеж на 23 години и 18-годишен с криминалистични регистрации, са заподозрени за кражби от моторни превозни средства в село Устина. В дирите им полицаите влезли много бързо, след предприети проверки за отнети различни парични суми от лека кола и микробус.

За броени часове: Задържаха мъж, спукал гумите на 11 коли в Пловдив (ВИДЕО)

По първоначални данни в единия автомобил извършителите влезли през отворена врата, а в другия  - чрез използване на техническо средство. Междувременно в полицейския арест попаднал и 32-годишен криминално проявен мъж, откраднал бутилка марков алкохол от магазин в село Цалапица в края на миналия месец. По случаите са образувани досъдебни производства.