/ netinfo
Право българско хоро поведоха кметът на район "Северен" Ральо Ралев и заместник-кметът в Община Пловдив Георги Титюков, заедно с хора от пенсионерския клуб на улица „Гонда вода“. Поводът е утрешният 8 март, Международният ден на жената.

В „Северен” подпомагат крайно нуждаещи се  

С много музика, песни, танци и ведра обстановка възрастните се събраха да отбележат празника. В тържеството се включиха Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика“ и заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов.

По случая на всяка една дама лично Ральо Ралев поднесе красиво пролетно лале и отправи поздрав, а за благодарност беше поканен на танц.

„Бъдете здрави и все така активни“, им пожела пък Георги Титюков и поднесе уважението на кмета Иван Тотев.

В „Северен“ почетоха братята Христо и Георги Търневи

С голямо желание на танците се включи и 82-годишен член на клуба, който показа на по-младите как да се справят с ритъма на туиста.

„Сърцето ми танцува, като Ви гледам“, сподели възрастна жена, трогната от празника и красивите български песни, които бяха подготвили организаторите.

Вече няколко години Община Пловдив и районната администрация на „Северен“ подкрепя и откликва на нуждите на хората от пенсионерския клуб, който наброява над 90 члена.