/ Dariknews.bg

В деня на Баба Марта скъп гост за всички в ДГ „Славей” беше Ральо Ралев, който изненада деца, учители и лелки с мартенички и с пожелания за крепко здраве и усмивки. 

 Директорът на детското заведение Любка Биволарска показа красивата изложба от мартенички във фоайето на градината, а след това разведе гостите из групите, за да наблюдават как се майсторят мартенички.

По-умели детските ръце са станали, след като учителите предварително са завели своите питомци на посещение в Етнографския музей, за да разгледат на място експонатите в него и да наблюдават техники за работа с вълна от времето на прабабите. По време на това посещение децата са усвоили елементарни умения за работа с естествени материали.

 Ето защо при гостуването при 6-годишните деца кметът и неговите заместници Л.Кътова и К.Георгиев с голям интерес наблюдаваха как малките майстори работят с памучна и вълнена прежда, с мъниста и хартия, за да приготвят мартенички за своите приятелчета от групите на малките. 

Най-много емоции предизвика окичването с мартенички – целият кметски екип завърза червено-белите символи на детските ръчичики, а малките майстори се надпреварваха да направят същото и връзваха изработените от тях мартенички с пожелание за здраве. С много песни и стихчета, с много усмивки и настроение децата посрещнаха Баба Марта и обещаха на кмета да бъдат послушни.

Той ги поздрави за празника и на свой ред във всяка група получаваше най-голямата мартеница с пожелания за успешна и здрава година. Баба Марта донесе незабравими емоции в бяло и червено за всички в ДГ „Славей, но най-хубави бяха щастливите усмивки на малките стопани на градината с окичени ръчички за здраве и късмет.