Прокуратурата разследва случая с удавените братчета
Прокуратурата разследва случая с удавените братчета / снимка: DarikNews.bg/ архив

Районната прокуратура в Пловдив разследва случая с двете братчета, удавени в напоителен канал при село Брестовица. Това съобщи за Дарик говорителят на прокуратурата Атанас Илиев.  Извършени са огледи на мястото на местопроизшествието, разпитани са и свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза и се очаква писменото заключение на експертите. По първоначални данни става дума за нелеп случай на удавяне. Това е и основната версия на разследването. Установява се фактическата обстановка и абсолютно всички възможни причини довели до. Образуваното досъдебно производство е по член 127, ал.2 във връзка с ал. 1.

Няма постъпили сигнали за ескалиране на напрежението след поредния случай на жертви в напоителния канал, който преминава през няколко села. Това заяви кметът на община „Родопи“ Пламен Славов.

В Брестовица се провежда разяснителна кампания за опасностите, които крие напоителното съоръжение, каза кметът на селото Любен Радев. Той обаче не потвърди информацията за инициирана подписка сред местните жители, която да е провокирана от случая с удавените момчета.