Прокуратурата проверява купувача на “Градски транспорт” за престъпление
Прокуратурата проверява купувача на “Градски транспорт” за престъпление / netinfo
Районната прокуратура е образувала предварително производство за попълване на документи с невярно съдържание срещу Ангел Батаклиев, собственик на “Никан лайн” и управител и съсобственик на “Транс сити” ООД, с което до 25 май трябва да бъде финализирана сделката на приватизация на “Градски транспорт”. Проверката трябва да приключи до 2 месеца и това ще спъне както приключването на конкурса за частните линии, така и продажбата на общинския превозвач, коментираха общински съветници.

Проверката е заради данни, подадени в конкурса за обслужване на 13 частни автобусни линии. Батаклиев е декларирал, че рейсовете, с които спечели обслужването на една от четирите групи линии в Пловдив, в момента не обслужват други маршрути. По данни на Икономическа полиция обаче 5 рейса на “Никан лайн”, които участват в пловдивския конкурс, возят софиянци по линия №72 в столицата. Въз основа на това кметът Чомаков е разпоредил преразглеждане на класирането. По информация на Дарик днес конкурсната комисия ще заседава отново и се очаква декласирането на “Никан лайн”.

Батаклиев отрече категорично, че е попълвал фалшиви данни. Изумен съм, че никой не ми е поискал допълнителни документи, с които ще докажа, че обвиненията не отговарят на истината, коментира Батаклиев. Той поиска действията на прокуратурата да се разпрострат и върху другите участници в конкурса, тъй като имал данни за сериозни нарушения от страна на една от фирмите.