/ Дарик Пловдив
Нов огнен ад преживяха жителите на родопското село Борино, след като изгоря селскостопанска постройка с 80 тона балирано сено, прасе и два мотоциклета.

Отново голям пожар в Борино, изгоря офиса на ДПС

Пожарът се е разразил в близост до бензиностанция през уикенда. Веднага били мобилизирани три екипа от пожарните в Девин и Доспат, както и десетки доброволци от селото.

Собственикаът на имота, с помощта на други хора успял да изведе от постройката 30 крави, кон и овца, но всичко останало е било обхванато от огненият ад.

Близо 19 часа са били необходими на огнеборците да потушат пламъците, като имало реална опасност те да се пренесат до близка къща и гаражи за автомобили.

Мълния предизвика голям пожар в Родопите

Горял е фермерски обор, който е с размери 8 на 32 метра. Не е имало опасност за бензиностанцията“, коментира пред Дарик шефът на Смолянската пожарна старши комисар Симеон Цървуланов.

Последните въглени били загасени в ранния неделен следобед. В момента криминалисти работят по изясняване на инцидента и причините за него. Работи се по всички версии.

Задържаха безработен младеж за големия пожар в Борино, при който изгоря и офиса на ДПС

Припомням, че именно в Борино имаше серия от пожари в центъра на селото, при което пострадаха редица постройки, между които и местният офис на ДПС.

Тогава, полицията задържа 19-годишен младеж в подозрение за палеж.