пожар Борино
пожар Борино / netinfo
Организират нощни патрули в селото заради зачестилите пожари
Отново голям пожар в Борино, като пожарникари все още гасят огъня. Изгорял е партиен офис на ДПС, както и два гаража, джип „Тойота“ и пристройка към хотел, съобщи пред Дарик началникът на пожарната в Смолян старши комисар Симеон Цървуланов.

Сигналът за пожара, който е тръгнал от плевня и дърварник, е подаден към 02:00 ч. тази нощ, като на място е бил изпратен целият наличен състав на пожарната от Доспат и Девин. В гасенето на пламъците са се включили и десетки доброволци и водоноската на Община Борино.

„Аз съм на мястото на пожара, все още догасяме, причините тепърва ще се изясняват и ще се прави оглед“, коментира още старши комисар Цървуланов.

Според хора от селото е имало и взрив на газова бутилка на автомобил, но това на този етап не е потвърдено от пожарната. Според запознати, в гаражите е имало стока за около 30 000 лв., която също е била унищожена. Няма пострадали хора. На място са екипи и на полицията.

"Изясняваме обстоятелствата около пожара, работим по всички версии, включително и за умишлен палеж", коментира пред Дарик и директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Миналата седмица отново в Борино имаше голям пожар, който тръгна в малките часове на нощта и бе гасен цяла нощ. При него изгоряха селскостопански постройки и намиращите се в тях инвентар, фураж и бидони с катран.

Доброволци ще патрулират през тъмната част на денонощието по улиците на Борино, заради зачестилите пожари в селото, съобщи пред Дарик и кметът на общината Мустафа Караахмед. Той е поискал и съдействие от полицията, като молбата му е патрули с униформени също да се появяват по-често в селото, особено през нощта. В рамките на една седмица, станаха два големи пожара с големи щети.

„Има напрежение в населението, затова обмисляме въвеждането на нощните патрули, които ще са съставени предимно от хора, които членуват в доброволното формирование. Надявам се, ако наистина някой нарочно предизвиква пожари, то той да бъде заловен час по-скоро“, коментира още Караахмед.