Арестуваха служители на ДАИ-Благоевград
Арестуваха служители на ДАИ-Благоевград / / арест / ThinkStock/Getty Images
Безработен младеж е задържан от прокуратурата, в подозрение за палеж, при който изгоряха няколко сгради в Борино, между които и офиса на ДПС.
19 – годишният Алпер Д. вече е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, след искане на Окръжна прокуратура Смолян, която е в сила от днес.

До момента е установено, че на 24 април 2018 г., около 1,30 часа, в село Борино, обл. Смолян, обвиняемият Алпер Д. е запалил стопанска постройка – плевня на две нива, с два гаража на първото ниво и дървена конструкция, две дървени постройки, с намиращите с в нея борови дърва и автомобилни гуми, офис сграда с метални конструкции, с намиращото се в нея имущество и лек автомобил, марка „Тойота“. Установено е още, че обвиняемият взел решението да запали част от имуществото след употреба на алкохол.

Задържаният младеж е завършил училище през изминалата година и от тогава не се е занимавал с нищо съществено и е бил безработен, според жители на селото.

Това бе втори голям пожар в селото в рамките на седмица и накара жителите на Борино да настръхнат, като през нощта доброволци пазеха селото, за да няма друг палеж.

„След новината, че има задържан за палежа, населението в Борино си отдъхна, няма вече напрежение, което продължи със седмици“, коментира кметът на община Борино Мустафа Караахмед.