пожар
пожар / пожарна / dariknews.archive
Мълния е най-вероятната причина за големият пожар в Борино, при който са изпепелени две плевни, фургон, дърварник и намиращото се в тях. Сигналът за огнената стихия е получен на телефон 112 в сряда около 01:30 ч. В него се съобщавало, че горят селскостопански постройки на ул. „Туристическа“ собственост на двама мъже. Веднага били изпратени пожарни автомобили от Девин и Доспат, като в гасенето на пожара са се включили десетки доброволци и водоноска от Община Борино.

Въпреки това са унищожени сгради с площ около 220 кв. м., фургон и паянтова постройка , 400 литра катран, 20 куб.м. дърва за огрев, 6 куб.м. дървен материал, 60 бали фураж, дървена дограма и др. „По същото време в селото валеше силен дъжд, придружен от гръмотевици. По данни от пожарникарите, най-вероятно и мълния е причината за пожара“, коментира кметът на община Борино Мустафа Караахмед. Според него, дружните усилия на местните, както и добрата работа на пожарникарите са предотвратили сериозни щети в селото.

Пострадали хора няма.

Според пресцентъра на полицията, в гасенето на пожара са се включили екипи на РСПБЗН –Доспат , РСПБЗН-Девин , водоноска на община Борино , жители на с. Борино, служители на ЕВН, служител на ВиК. Дежурна оперативна група при РУ-Девин е извършила оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.