Полиция пази погребение в Мадан, жена скача на гробари, не дава да погребват мъртъвците
Полиция пази погребение в Мадан, жена скача на гробари, не дава да погребват мъртъвците / Дарик архив

Полицаи се наложило да пазят погребение в Мадан, след като за пореден път 64-годишната Атанаска Чападжиева вдигнала сериозен скандал на гробарите и на близките на починала жена. Претенциите на Чападжиева се отнасяли относно имот, който попада в гробищният парк на Мадан.

Според нея, това била тяхна земя и никой нямал право да прави, каквото и да е там. Разприте започнали към 08:30 ч. във вторник, когато жената, заедно със своя съпруг отишли на гробището преди поредното погребение. Нахвърлили се с обидни реплики и псувни към мъжете, които копаели гроба, след което насочили агресията си и към служител на общината. Освен обидите, по него била хвърляна и пръст, като съпругът на Чападжиева – Ахмед, който се придвижвал с патерици, отправял заплахи за саморазправа към общинския служител.

На разправиите станали свидетели много хора, тъй като гробището се намира срещу едно от учебните заведения в миньорския град. Миналият петък имало същите скандали, на гробището, но напрежението във вторник ескалирало доста сериозно. Хората в Мадан недоумяват как в 21 век, в България, погребение и копаене на гроб се извършват с полицейска охрана. По случая в РУ - Мадан е започнато незабавно производство срещу двамата съпрузи.