Почивен 24 април за пловдивчани заради Световния енергиен форум
Почивен 24 април за пловдивчани заради Световния енергиен форум / netinfo

24 април – петък, да бъде обявен за неработен ден, ще поискат в съвместно писмо до Министерски съвет кметът на Пловдив Славчо Атанасов и Областният управител Тодор Петков. Това е решено на днешното заседание, на което бе създадена комисия по организацията на събитието, което по мащаби и представителност няма аналог в България. Неработните дни се обявяват с решение на правителството.

По неофициална информация на Дарик, 24-ти април ще бъде първият ден на форума, макар че първоначално кметът обяви, че той ще се състои от 22 до 24-ти април. Никоя от местните институции нито потвърди, нито отрече това. От пресцентъра на Президента също отказват коментар с мотив, че е твърде рано за толкова конкретна информация. Началникът на кабинета на Президента – ген. Никола Колев, който координира подготовката за домакинството на града, още вчера заяви пред Дарик, че – цитирам – не трябва да се шуми с конкретика, защото домакинството на България и Пловдив има много противници.

До седмица ще бъдат готови финансовите разчети по организацията на форума, заяви кметът Славчо Атанасов.  Според груби първоначални сметки това ще струва не повече от 1 млн. лева, извън разходите, които ще се поемат от президентството.

В комисията за подготовка на Пловдив за посрещането на 28 първи държавни мъже от цял свят са включени кметът Славчо Атанасов, областният управител Тодор Петков, директорът на полицията Ангел Рангелов и председателят на Общинския съвет Илко Илиев.

Информация на Виктор Кадири и Мария Троева