Пловдивската полиция съхранява бутилки с фалшив бандерол в автомивка
Пловдивската полиция съхранява бутилки с фалшив бандерол в автомивка / снимка Виктор Кадири
83 000 бутилки алкохол с фалшиви бандероли е иззела Икономическа полиция – Пловдив, съобщи началникът и Александър Джиджов. По информация на Дарик огромното количество концентрати е било складирано в двор на частен имот в квартал „Гаганица”, чийто собственик държи склад в едровата търговия на Брезовско шосе. Акцията, която е проведена миналата сряда, е била по сигнал. Според участници в разследването, конфискуваният алкохол е от различни марки на 3 винпрома, а пазарната му стойност е поне 1 млн.лева по предварителни изчисления. Фалшивите бандероли са били с добро качество и неразличими от оригиналите с просто око.

Над 150 000 са станали вече бутилките алкохол с фалшиви бандероли, които пловдивската полиция е принудена да съхранява до приключване на съдебните дела. Част от тях са от тях са складирани дори в помещение на полицейската автомивка, тъй като всички складове са пълни, каза заместник - директорът на Областната дирекция комисар Валери Баненкин. /подробностите чуйте в прикачения звуков файл/

Повече от 3 години се чака излизането на наредба за разпореждане с конфискуван алкохол, който преди се продаваше на търгове от Агенцията за държавни вземания, добавиха от прокуратурата.

До 8 години затвор грозят собственика на имота, от който е иззет алкохола с неистински бандероли. Прокурори обаче коментират, че законът не предвижда минимален размер на наказанието и в много случаи търговците, които продават напитки с фалшиви бандероли, се разминават само с пробация.