Пловдивчани масово чупят и крадат скобите в „синя зона“
Пловдивчани масово чупят и крадат скобите в „синя зона“ / снимка : Дарик радио Пловдив/ архив
Пловдивчани масово чупят и крадат скобите в „синя зона“
77352
Пловдивчани масово чупят и крадат скобите в „синя зона“
  • Пловдивчани масово чупят и крадат скобите в „синя зона“

Над 20 случая на счупени или разбити скоби, поставени на коли в „синя зона“ са регистрирани в последните няколко месеца. Това съобщи Илиян Атанасов от ОП ”Паркиране и репатриране”.

По думите му шофьорите често пъти влизат в разправии с инкасаторите, след като пресрочат времето си за престой в „синята зона“ и им бъдат поставени скоби.

При един от случаите, мъж от Кърджали е подкарал колата си, заедно със скобата, но след няколко метра бронята на автомобила е паднала и се е наложило да спре.

Някои от „по-хитрите“ шофьори пък директно свалят заскобената гума и я заменят с резервна, след което си тръгват със скобата.

„Имаме няколко такива случая, но винаги хващаме нарушителите, защото екипите снимат номера на автомобила, преди да му сложат скоба и след това докладват в полицията“, обясни Атанасов.

 

През 2014-та година са пуснати близо 430 хил. смс-а за платено паркиране и са поставени над 7 хил. скоби на некоректните шофьори. Продължават и случаите, при които хората правят грешки, когато пускат смс-и за паркиране.