/ iStock/Getty Images
Целта е да бъде спестено ценно време на бъдещите съпружески двойки
Пловдив e първата община в България, в която ще бъде въведено онлайн обслужване на младоженци.

За трети път масови златни сватби в Казанлък

Новата система ще позволява на желаещите да сключат граждански брак не само да запишат час и дата за сватбения си ритуал от разстояние, но и да подадат заявления за изнесен ритуал, да изберат мястото и да заплатят всичко онлайн.

Целта е да бъде спестено ценно време на бъдещите съпружески двойки, като използват възможностите на интернет. Новата електронна система реално ще функционира от 1 януари 2020 г.

Младеж предложи на любимата под овации и вой на сирени (СНИМКИ)

Тя е разработена и готова, но от 1 декември ще бъде пусната за едномесечен пробен период, като паралелно с нея ще бъде използвана и старата система. Младоженците ще получават на посочен от тях електронен адрес служебна бележка и списък с всички необходими документи, които трябва да бъдат подготвени за сключване на брака.

Няколко дни преди самия ритуал ще получат и подсещащ мейл с датата, на която трябва да донесат документите и датата, на която ще сключат брака. „В момента е необходимо младоженците да дойдат до нашия офис между два и три пъти. Чрез тази система искаме да им спестим поне две от идванията“, обясниха от общинско предприятие „Радостни обреди“.

Адресът, на който ще бъде активна системата, е: www.radostniobredi.plovdiv.bg .