21 двойки от Пещера вдигат колективна златна сватба
21 двойки от Пещера вдигат колективна златна сватба / sxc.hu
102 са брачните двойки, сключили граждански брак през 1969 година в Казанлък, показва справка в местния отдел „Радостни обреди“. Идната седмица те са поканени на третата поред тържествена церемония, организирана от Община Казанлък – Златна сватба. Юбилярите –младоженци ще се врекат отново след половин век съвместен живот.

За първи път тази година организаторите на събитието канят на церемонията „Златна сватба“ и казанлъчани, които не са сключили брак в Казанлък преди 50 години, но са жители на общината, уточни Пламена Терзиева, служител в „Радостни обреди“.

Тези брачни двойки могат да заявят участието си в церемонията, която ще е следващата седмица, на телефон 0898 443 466

Нито едно ново семейство няма да се роди в днешния  ден на Християнското семейство- 21 ноември, Въведение Богородично, показва още справка в „Радостни обреди“.За сметка на това събота е богата откъм сватби, идната неделя също. Две ще са и сватбите през последния месец на годината.

От началото на 2019 година до днес в Казанлъшко сключените граждански бракове са 285. Тенденцията е в последните години броят им да е относително стабилен и приблизително около 300 на година.