Пияни и без книжки шофьори вилнеят по пътищата, предлагат и подкупи на полицаи
Пияни и без книжки шофьори вилнеят по пътищата, предлагат и подкупи на полицаи / Дарик архив

33-годишен мъж бил задържан при опит да подкупи полицейски служители. Около 20:10 часа в съботната вечер автопатрул на Районното управление в Първомай спрял лек автомобил „Опел”, управляван от жител на старозагорското село Паничерево. При проверката било установено, че колата не е преминала годишен технически преглед и светлинната система е неизправна. За да осуети действията на униформените по съставяне на акт за административното нарушение, водачът подхвърлил в служебния автомобил 20 евро. Извършителят е отведен за 24 часа в районното управление. Уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив и по случая е образувано бързо производство.

Двама пияни водачи са били заловени също снощи. Около 23:45 часа пътни полицаи установили, че на транспортен възел „Скобелева майка” в Пловдив 24-годишният Н.Д. от града е седнал зад волана на лек автомобил „Пежо” с 1,42 промила. Младежът е задържан за 24 часа в Шесто РУ. Същия ден в село Милево служители на РУ – Асеновград спрели за проверка лек автомобил „Фиат”. Колата управлявал 64-годишен мъж от Поповица, чиято алкохолна проба отчела 1,30 промила. Срещу нетрезвите шофьори се водят бързи производства.

Пиян и неправоспособен водач е в болница след пътен инцидент на кръстовище в село Богданица. Към 13 часа вчера, чрез телефон 112, в РУ – Асеновград постъпил сигнал за сблъсък между мотопед „Симпсон”, без регистрационни табели, и лек автомобил „Ауди”. Пострадал е 58-годишен мъж, който управлявал мотопеда. При проверката се оказало, че той е без книжка и е употребил алкохол – 1,07 промила. Отрицателна е алкохолната проба на шофьора на колата, на 23 години. И двамата участници са от споменатото село. Причините за катастрофата се изясняват в рамките на образуваното досъдебно производство.

Пътничка в автомобил с неправоспособен шофьор е без сериозни наранявания след друга катастрофа в събота. Около 15:40 часа в полицията постъпил сигнал, че на ул. „Съединение” в село Първенец лек автомобил „БМВ” се блъснал в паркиран лек автомобил „Мерцедес”. В болница е транспортирано 17-годишно момиче, което пътувало в колата, управлявана от 24-годишен местен жител – без книжка. След преглед тийнейджърката е освободена с контузия на главата. Водачът е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Случаят е отработен по административен ред.