От днес : Скобите стават по 30 лева
От днес : Скобите стават по 30 лева / Дарик архив

До края на деня кметът Иван Тотев официално ще подпише заповедта за увеличаването на цената на скобите в Пловдив. Вместо досегашните 20 лева, „закопчаните“ нарушители ще плащат по 30. От утре паяците в града ще работят приоритетно за отстраняване на нарушители, които пречат на движението по големите булеварди и възлови кръстовища на града. Акцията ще продължи десетина дни, като за акцията специално са уведомени и органите на реда в лицето на КАТ. Според кмета все по-често шофьори паркират така, че запушват цели ленти от пътното платно с което допринасят за усложняването на и без това тежката пътна обстановка.

Градоначалникът призова шофьорите да подходят и по отговорно към зимните условия и да излизат на пътя по-подготвени. Той даде куриозен пример от снощи, когато на телефон 112 е получен сигнал за закъсал автомобил на моста на Герджика. На място да помага отишъл лично шефът на „Чистота“ Иван Стоянов, който установил, че закъсалия автомобил е с летни гуми, които нямат никакъв грайфер.

„Градският транспорт работи добре, ако не сте подготвени за зимата или изпитвате затруднения да шофирате при зимни условия, по-добре оставете колите. Така ще спестите главоболия, както на вас, така и на останалите участници в движението“, призова пловдивчани кметът Иван Тотев.

Той използва случая и да благодари на служителите на фирма „Чистота“, които са работили без прекъсване над 20 часа. По думите му, с оглед на факта, че валя почти 24 часа без да спре, градът е почистен добре.