Освещаване на параклис
Освещаване на параклис / Областна управа
Новият параклис на летище Пловдив „Св. Св. Козма и Дамян“ беше тържествено осветен, съобщиха от областна администрация. Тържественият водосвет беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

Над 160 млн. евро ще инвестират концесионерите на летище Пловдив

На церемонията присъстваха още Знеполският Епископ Арсений, свещенослужители от храмовете „Св. Богородица“ и „Св. Марина“, областният управител Здравко Димитров, зам.-областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров, Димитър Керин, главният секретар на управата Борислав Димов, директорът на летище Пловдив Христо Щерионов и служители.

Концесионерите на летище Пловдив искат още терени, предвиждат нови граждански полети

Параклисът бе осветен, след като беше приведен в съзвучие с църковните канони. Делото беше започнато още през 2009 г., напомни пловдивският владика.

Митрополит Николай извърши църковната церемония, а в края на богослужението се обърна към присъстващите, за да ги призове да се молят и благодарят за това, че Господ ги закриля и бди над добрите им дела.

Две китайски строителни фирми вече са в Пловдив заради концесията на летището

Негово Високопреосвещенство не пропусна и да благослови и поздрави областния управител Здравко Димитров в деня на неговото рождение, като му пожела крепко здраве, благоденствие и духовни сили, за да продължава все така неуморно и с плам да върши своето  дело.

Димитров благодари за благопожеланията и каза, че като православен християнин, се уповава на Божията помощ.