Обвиняват полицая Караджов в убийството на родителите му (СНИМКИ)
Обвиняват полицая Караджов в убийството на родителите му (СНИМКИ) / снимки: Кирил Кирилов

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем полицая Венцислав Караджов за убийството на неговите родители. Възрастните хора бяха открити убити в дома им в кв. „Христо Смирненски“ в средата на месец май. Обвинението е, че мъжът е умъртвил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

От доказателствата по делото – експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Обвиняват полицая Караджов в убийството на родителите му (СНИМКИ)
netinfo

 

Окръжна прокуратура – Пловдив внася и искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Венцислав Караджов.

Вчера за 24 часа беше задържана и съпругата на обвиняемия – Каля Караджова. Преди два дни тя и адвокат Зоя Тошкова обвиниха пловдивски полицейски служители в психологически тормоз и настиск.

Обвиняват полицая Караджов в убийството на родителите му (СНИМКИ)
netinfo

 

Жертвите на двойното убийство в Пловдив – Цветан и Божура Караджови, неколкократно са подавали сигнали в полицията, че са били малтретирани, каза по-рано пред Дарик позната на убитите пенсионери, пожелала да запази анонимност. По думите й синът им, който е служител на „Икономическа полиция“, често им налитал на бой. Тя допълни, че няколко пъти той е бил уволняван от полицията и повторно назначаван. Жената, която работи в заведение наблизо, каза още, че Цветан и Божурка са били добри и спокойни хора. Продали са апартамента си и са се заселили в къщата, която е разположена непосредствено до трафопост. Семейството и синът им са водили дела за жилищен имот, за което се предполага, че е било в основата на конфликта помежду им.