/ ThinkStock/Getty Images
Кметът на Пловдив Здравко Димитров,районните кметове и общинските съветници от ГЕРБ обсъдиха намалените приходи заради пандемията от коронавирус и актуализацията на общинския бюджет, съобщиха от Общината.

„Бизнесът за Пловдив“ подкрепя създаването на общинско дружество за градски транспорт

На срещата е присъствал и лидерът на партията в Пловдив и бивш кмет на града Иван Тотев. Участниците в срещата са се обединили около няколко важни приоритета от дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет, сред които е осигуряване на средства за изграждането на нова детска градина в район "Южен", за което са заложени 900 000 лева.

Образованието е национален приоритет на партията и недостигът на места в детските градини е основен проблем, така че не можем да се бавим с изграждането на детски градини, коментира кметът, цитиран в съобщението.

Оттеглиха предложение 600 хил. лв. от КОЦ-Пловдив да отидат за апаратура за COVID-19 (ВИДЕО)

Освен новата градина, предстои и да бъдат ремонтирани още две детски заведения в "Централен" - ДГ "Буратино" и ДГ "Чучулига", които ще бъдат преустроени с допълнителни пристройки и салони, за да може да се увеличи приемът в тях.

Улица "Даме Груев" остава приоритет в инфраструктурната програма на общината, но тя ще се реконструира поетапно, като предвидените за тази година са в размер на 600 000 лева. 120 000 лева са заложени за препроектриане на бул. "Северен" в частта му към "Карловско шосе".

От бюджета на културния календар ще бъдат предоставени 100 000 лева на Държавна опера Пловдив за реализацията на програма "Опера оупън колекция".