/ Община Пловдив
Кметът и командирът на Съвместното командване на специалните операции инспектираха полевата болница в Колодрума
"Не е разумно да се разширява обхватът на магазините по Главната улица на Пловдив, които могат да работят в ситуация на епидемия. Знаете, че Главната е любимо място за разходка и пазаруване и това неминуемо ще доведе до струпването на стотици хора, което противоречи на препоръките на Националния оперативен щаб".

В тежко състояние е един от четиримата новооткрити пациенти с коронавирус в Пловдив

Това заяви кметът Здравко Димитров днес следобед. Той заедно с командира на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев инспектира изграждането на резервна полева болница в зала Колодрума. В нея са разположени 300 легла, които са обособени в самостоятелни отделения.

Община Пловдив

„Подобна организация и условия няма дори и във Виена“, каза Здравко Димитров. Той уточни, че параваните са дарени от Международен панаир Пловдив, който е извършил и монтажа на съоръженията.

Община Пловдив

„Надяваме се да не се стигне до използването на тази болница, но е добре, че имаме резервни възможности. Тук могат да се лекуват по-леките случаи, за които ще бъде осигурен допълнителен персонал от общинските здравни заведения, а при необходимост и от Военна болница “, коментира Здравко Димитров.

„Колодрума“ в Пловдив се превърна във военно-полева болница за няколко часа

Тази сутрин цялата зала „Колодрума“ е почистена и дезинфекцирана и ще остане затворена, за да се ползва само при нужда.

Във връзка с въпроси от медиите за мерките, които се предприемат за етническите квартали заради епидемията, кметът Здравко Димитров съобщи, че за пет дни са изнесени 400 тона отпадъци. Продължава дезинфекцията на основните улици в „Столипиново” и в „Шекер махала“.

Извънредно дезинфекцираха „Столипиново“ и „Шекер махала“ в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)