Община Пловдив временно няма да продава годишни и 6-месечни карти за пътуване
Община Пловдив временно няма да продава годишни и 6-месечни карти за пътуване / Дарик Пловдив/ архив
Община Пловдив временно няма да продава годишни и 6-месечни карти за пътуване
82766
Община Пловдив временно няма да продава годишни и 6-месечни карти за пътуване
  • Община Пловдив временно няма да продава годишни и 6-месечни карти за пътуване

Община Пловдив временно няма да продава и издава годишни и 6 –месечни карти за пътуване в градския транспорт. Това заяви кметът на града Иван Тотев, който уточни, че това се налага, заради новия транспортен проект, който се довършва в момента.

По думите му въпреки, че новата система ще бъде готова до края на тази година, тя физически ще заработи от началото на април догодина, а преди това ще бъде подготвена и гласувана наредба, уреждаща въпроса с цените, начините на издаване и видовете документи за пътуване, които ще има.

Предстои и информационна кампания за нововъведенията, които предстоят по отношение на електронното таксуване, почасовите билети и изцяло новия начин, по който ще работи и ще се движи градския транспорт.

Ръководителят на Транспортния проект Борислав Кръстев призова пловдичани за още малко търпение и се извини за неудобството, което причинява на шофьори и пешеходци работата по проекта. По думите му в момента се работи по 43 кръстовища, част от които са вече окабелени и предстои подмяната на старите светофари с нови. По отношение на велоалеите работата също е към края си, като в момента остана поставянето на хоризонтална и вертикална маркировка по тях.

 

Тече и оборудване на свтобусите, а на над 200 спирки вече е прекарано електричество и до края на годината там ще бъдат монтирани новите електронни табла.