Намаляване на зам.-кметовете на Пловдив предлага ГЕРБ като антикризисна мярка
Намаляване на зам.-кметовете на Пловдив предлага ГЕРБ като антикризисна мярка / снимка: Виктор Кадири

Да бъде оптимизирана структурата на община Пловдив, като броя на заместник кметовете бъде сведен от 7 на 5 предлага общинската съветничка от ГЕРБ доцент Павлинка Кацарова. Целта е икономии на заплати. Според нея пловдивската администрация е единствена с толкова раздута структура.

Предложенията относно антикризисната програма на Община Пловдив внесе днес в деловодството на Общинския съвет доцент Павлинка Кацарова. Според нея те ще доведат до икономии в бюджета за 2009-та година и съответно до  по-малка необходимост от  средства в разходната част за следващата финансова година - 2010 г.

Пакетът от мерки, които предлага общинската съветничка включва още намаляване на числения състав на Надзорния съвет на Пловдивската агенция за приватизация от 9 на 5 члена като аргументът е намаляване обема на работа. Агенцията за тази година почти няма реализирана дейност. Там работят 11 служители, а Надзорния съвет е от 9 човека. В момента за не малките заплати на надзорниците се харчат готови средства, с които биха могли да се ремонтират детски градини например, смята доц. Кацарова.

Другите акценти, заложени в документа, са намаляване на числеността на управителните съвети на Специализирания фонд и на „Гаранционен фонд за подпомагане на малки и средни предприятия", като и намаляване на всички управителни съвети на общинските фирми до 3-ма членове.