Най-после: Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе започна, затварят движението до няколко дни
Най-после: Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе започна, затварят движението до няколко дни / снимки: Искра Койчева/ Дарик Пловдив
Най-после: Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе започна, затварят движението до няколко дни
88530
Най-после: Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе започна, затварят движението до няколко дни
  • Най-после: Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе започна, затварят движението до няколко дни

Старт на реконструкцията на Коматевско шосе даде градоначалникът Иван Тотев и районният кмет на "Южен" Борислав Инчев.

"Движението по пътя ще може да се осъществява още няколко дни, след което пътната артерия ще бъде затворена окончателно. За преминаване на колите със специален режим, както и на някои от живеещите в квартала, ще бъде оформен черен път отстрани до шосето. Всички останали ще могат да минават през обходните маршрути", каза Тотев.

Реконструкцията на близо 3-километровата пътна отсечка започва от кръстовището с бул. "Александър Стамболийски", което частично е заградено със строителни пана. Две фирми ще работят паралелно по Коматевско шосе - "Драгиев и Ко", които изграждат канализация и изпълнителят на пътя "Щрабаг".

Найпосле Дългочаканият ремонт на Коматевско шосе започна затварят движението до няколко дни
netinfo

Колко струва ремонтът на Коматевско шосе, който се финансира от Европейската банка за възстановяване и развитие по 30-милионния заем, който Общината тегли и с който ще се субсидират още три важни градски инфраструктурни проекта, Тотев отказа да назове.

"Цялата сума на заема е 34 млн. лева с ДДС. В него влизат и изграждането на новия булевард "Северен", както и реконструкцията на "Руски" и на "Шести септември“. В хода на работата ще стане ясно и кога ще бъде приключен обектът", беше краткият му коментар.

По предварителни прогнози става въпрос за малко над 7 млн. лева.

След строителните дейности Коматевско шосе ще е с чисто нова асфалтова настилка, осветление, велоалеи и  тротоари. Както Дарик вече съобщи, на Околовръстното за пътя за Марково ще бъде поставен светофар, който ще облекчи движението в района.

"В момента процедурата се съгласува с Община Родопи и КАТ. Надявам се до няколко седмици и това стане факт", поясни още Тотев.

Още от кмета чуйте в звуковия файл