/ Thinkstock/Getty Images
Стабилизирано е състоянието на 2-годишното момиченце, което беше жестоко нахапано от куче в пловдивското село Крумово. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги“, в чието интензивно отделение на Клиниката по детска хирургия детето беше настанено.
 
Част от раните на малката Цветелина вече заздравяват, уточниха от лечебницата и допълниха, че на този етап момиченцето остава на лечение и под наблюдение във въпросната клиника. Няма опасност за живота му, както и за живота на майка му, която също пострада при инцидента от понеделник следобед (21 май).
 
По-рано родителите на 2-годишното дете заявиха, че недоумяват как е възможно домашното им куче, което е порода дого аржентино, да нападне дъщеря им. Животното беше иззето от полицията. Тепърва ще стане ясно дали прокуратурата ще поиска да има задържани, както и повдигнати обвинения заради разигралата се семейна драма.  
 
Сигналът за инцидента в двор на къща в село Крумово беше подаден към 17.00 ч. в понеделник в Пето районно управление. Цялото тяло на детето е било нахапано от домашния любимец. Цветелина е била приета и настанена в интензивното отделение на Клиниката по детска хирургия към Университетска болница „Св. Георги“ със сериозни наранявания. В опит да спаси дъщеря си, пострада и майката.
 
На адреса, на който се е случи инцидентът, беше извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. По случая работи и районен прокурор.