Млад мъж от Златоград се нуждае от спешно лечение в чужбина, съобщи Нова телевизия. 35-годишният Митко страда от болестта на Уилсън и има спешна нужда от трансплантация на черен дроб. Само за изследванията му са необходими 30 хил.лв. Семейството му обаче няма средства дори да стигне до клиниката в Турция.

„Мечтая да се оправя. Това ми е най-голямата мечта - да се оженя, да си създам семейство, да ми викат и на мен татко”, сподели Митко.

Болестта се появила внезапно. След три години ходене по болници му поставят страшната диагноза болестта на Уилсън. Включен е в списъка на чакащите за трансплантация, но отбелязва, че в България за средства се чака много време, а според него той няма толкова.

„Живее ми се! На никой човек не му се умира“, допълни Митко.

Парите в дома им едва стигат за лекарства и храна. Всеки ден получават помощ от златоградчани. Но в града не могат да съберат 30-те хиляди, необходими на Митко за изследванията в чужбина.

Никой от роднините не става за донор на Митко. А един баща продължава да вярва в човешката доброта и всеки ден се моли за чудо.

Ако имате възможност да помогнете на Митко, банковата му сметка е:

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK
IBAN  BG25TTBB 9400 5527 3557 86
BIC TTBBBG22
МИТКО ЦАНКОВ ИВАНОВ
Телефон за връзка: 0884 981 245