Кметът: Няма да се кандидатирам за трети мандат, ако съм пречка за обединение на десните в града
Кметът: Няма да се кандидатирам за трети мандат, ако съм пречка за обединение на десните в града / netinfo
СДС, ДСБ, ССД и ГЕРБ трябва да се обединят около единна платформа, която да залегне върху програмата за управление на Пловдив до 2013 година и така да докажат на пловдивчани, че наистина е възможно обединение на дясното политическо пространство и да върнат доверието на хората, заяви в интервю за Дарик радио кметът на Пловдив Иван Чомаков.

Няма да се явя на предстоящите местни избори, ако съм пречка за обединение на десните в града, така Чомаков отговори на въпроса дали ще се кандидатира за трети кметски мандат.

Десните трябва да формират нова кауза и нова политика и чак тогава да кажат кои са хората, които ще ги реализират. Важно е кой ще е кмет, но е много важна и конфигурацията на политическите сили в дясно на местните избори.

Кметът на Пловдив, който и да е той, трябва да притежава много сериозни качества, здрави нерви и преди всичко да познава добре макро и микро рамката за управление на града, каза още Чомаков.

ГЕРБ не може самостоятелно да спечели изборите за кмет в Пловдив, подчерта градоначалникът. Пловдивчани не са сменили емоционалната си пронадлежност към СДС, но на изборите за евродепутати не видяха за какво и за кого да гласуват.

Д-р Иван Чомаков не отрече, че се спряга като една от консенсусните фигури, която може да заеме лидерското място на новото обединено дясно, но отказа да коментира дали би приел такова предложение.