„За да станеш кмет на община, има морални правила, които съм спазил преди да съм спазил закона за изборите. Репресиран бях през 90-те години. Чувствам се репресиран и сега. Това е един черно-бял филм, който започна да става цветен. Гледаме го вече 2-3 пъти, когато има избори”. Така, в студиото на „На Фокус” по NOVA Георги Мараджиев коментира ареста и разпита, на който беше подложен тази седмица.

Припомняме, че ГЕРБ поиска оставката на вътрешния министър, след като „Икономическа полиция” арестува и провери кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. От партията нарекоха това политическа репресия, свързана с предстоящите местни избори. Мараджиев е областен координатор на ГЕРБ за Пловдивска област. Специализираната акция се проведе след сигнал за злоупотреби с еврофондове в четвъртък сутрин. Проверена беше и фабриката на сина на кмета.

Кметът на Стамболийски: Имаше пиар акция на полицията, нямам повдигнато обвинение

„В разпореждането се посочва претърсване и изземване в сградата на oбщина Стамболийски. Пише да се търси в помещения, в които се изготвят и съхраняват документи. Какви документи се съхраняват в една фабрика за производство на полиетилен. Какви документи за обществени поръчки се съхраняват в една фабрика за производство на стреч фолио”, попита Мараджиев.

ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър заради кмета на Стамболийски

Той припомни, че на последните избори ГЕРБ е спечелила в 14 от 17 общини. Според него той е сплашван от хора, които нямат интерес от победата на партията.
Кметът отказа да поясни с колко имота и апартамента разполага фамилията му.

На въпрос дали е вярно, че изисква данъчни проверки на хора, които го критикуват в социалните мрежи”, той заяви следното: „Аз мога ли да пусна такива проверки? Това го прави НАП. Зад сигнала на „Възраждане” най-вероятно стои Стоян Таслаков. Издадох заповед да съборят незаконната му постройка”.