И майките от Пловдив се включиха в Световната седмица на кърменето
И майките от Пловдив се включиха в Световната седмица на кърменето / Sofia Photo Agency

И Пловдив се включи в Световната седмица на кърменето. Тази година мотото на инициативата е "Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?". От 1 до 7 август кампанията ще привлече вниманието върху проблемите на кърмачките в извънредни ситуации и помощта, от която те се нуждаят. Акцентът ще падне и върху възприемането на майка, кърмеща бебето си в парка, като нормална гледка, а не като нещо срамно и недопустимо.

В 20-те града, които ще се включат в кампанията, ще премине пътуващо училище на кърмене. Ще се проведат неформални срещи на майки с майки с цел обмяна на опит и полезни практики. През страната ще премине и пътуваща изложба със снимки от националния конкурс "Кърменето-свобода и сигурност".

Събитията в Пловдив включват дискусии с бъдещи и настоящи майки за предимствата на кърменето, лекция за кърменето в извънредни ситуации, пикник и други. Събиранията ще бъдат в Градската градина и различни лечебни заведения в града.

Световната седмица на кърменето се отбелязва от 92 година в първата седмица на месец август. България участва за шеста поредна година.