/ Община Асеновград
Асеновата крепост посрещна днес 100-хилядния си посетител за 2019 г.. В последния ден на годината, точно в 11:00 ч., 45-годишната гранична полицайка от Бургас Дияна Стратиева стана юбилейният турист, дошъл да разгледа обекта.

Хълмът Царевец ще посреща туристи и в първия ден на 2020 година

По този повод и заради настъпващата 2020 г. тя получи подарък от Общинско предприятие "Туризъм" Асеновград - бутилка традиционен странимашки мавруд със специален етикет, керамична чаша с облика на крепостта  и рекламни материали за Асеновград, като туристическа дестинация.

Пътят за Асенова крепост може да се блокира напълно заради активизирало се старо свлачище (СНИМКИ)

Дияна Стратиева и придружителите ѝ разгледаха обекта безплатно, като им беше изнесена и беседа. Граничната полицайка бе наградена от директора на общинското предприятие Димитър Кирков.

Община Асеновград

Жената посети Асеновата крепост със семейството си и още 12 техни семейни приятели, сред които 6 деца. Всички са отседнали в хотел в асеновградското село Червен.

Стратиева е служител на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Бургас. Тя е майка на близнаци. Заедно с приятелите си посещават крепостта за първи път. Семейството и приятелите ѝ са избрали Асеновград да посрещнат Нова година, тъй като обичат планината и за тях това е една различна дестинация.

Община Асеновград

"Очаквахме повече сняг, но пък сега, когато е слънчево, е приятно за разходка. Благодарим за топлото посрещане! Желаем на асеновградчани и на всички хора по света здраве, благополучие, светлина в дома и любов в сърцето", отправи пожеланието си Дияна по повод празниците.

Утре, в първия ден на Новата година, Асеновата крепост ще работи от 10:00 до 17:00 часа.