Градският дом на културата няма да отвори до Нова година, прогнозират от надзора
Градският дом на културата няма да отвори до Нова година, прогнозират от надзора / dariknews.bg/ архив

Поне два месеца ще минат до издаването на акт 16 за Градския дом на културата, прогнозират от фирма „Пловдивинвест", която извършва строителния надзор на обекта. Оттам съобщиха за Дарик, че минимум месец е необходим, за да се подготви издаването на акт 15. По думите им гръцката фирма „Актор" има още доста довършителни работи, преди да пристъпим към подготовка на техническото досие, което ще бъде внесено в ДНСК. Сред наложителните дейности са приключването на вентилацията и климатизацията на сградата, работа по вертикалната част от планировката, както и по целия фронт на обекта, след което предстоят доста проби.

Утре предиобед има регулярна среща с представители на община Пловдив и фирмите „Актор" и „Пловдивинвест", научи Дарик. Целта й е да се установи на какъв етап е напредването на строителния обект.  

Строителната фирма на няколко пъти не спази срока за откриване на Градския дом на културата. Последното й обещание беше това да се случи до Нова година, което не съвпада с прогнозите на надзора.