Георги Йорданов от ГЕРБ - новият председател на местния парламент в Пазарджик?
Георги Йорданов от ГЕРБ - новият председател на местния парламент в Пазарджик? / netinfo
Трима кандидати се спрягат за поста председател на Общинския съвет в Пазарджик след вчерашното предсрочно освобождаване на досегашния титуляр Иван Иванов от ГЕРБ. Това са съпартиецът му Георги Йорданов, който гласува за отстраняването на съветник №1, председателят на Партията на българските жени и началник на Регионалния инспекторат на МОН Бойка Маринска и Тодор Тодоров от дясната “Коалиция за Пазарджик”. Досегашният председател и заместниците му бяха отстранени с гласовете на 24-има десни съветници без ГЕРБ и на досегашния председател на групата на ГЕРБ Георги Йорданов.

Наистина имам предложение да оглавя Общинския съвет, призна пред Дарик Йорданов, който наскоро бе отстранен от поста секретар на ГЕРБ. Той подчерта, че би приел само след разговор с лидерите на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Йорданов очаква скоро да бъде изключен от ГЕРБ след разграничаването си от останалите четирима съветници на ГЕРБ и вота си за смяната на Иван Иванов. Той обоснова прогнозата си и с факта, че е бил информиран, че е отстранен като председател на групата на партията в ОбС минути преди вчерашната сесия.