/ ThinkStock/Getty Images
Мярка домашен арест определи Районният съд в Смолян за „муле“ на ало измамници, които успяха да задигнат над 25 000 лв. от пенсионери в Смолян.

31-годишният мъж от Стара Загора бе задържан миналата седмица при акция на полицията в Кърджали, след което е бил предаден на колегите им от Смолян. Безработният заралия е бил закопчан от органите на реда при акция за предотвратяване на поредната измама на пенсионери.

31-годишният мъж е бил ползван като куриер на измамниците, като взимал парите от местата, където били оставени от жертвите и ги пренасял до оказаното място от страна на „мозъка“ на измамниците. За целта е получавал процент от сумата.

Измамници отиват на съд, договаряли сделки за 400 000 лв.

„Задържаният е с мярка „Домашен арест“, като продължаваме работа по случаите. Доказано е, че той е съпричастен и към двете измами в Смолян и делата са обединени в едно“, коментира пред Дарик районният прокурор в Смолян Георги Карпаров.

За съжаление, при задържането му парите не са открити, тъй като те вече били предадени на измамниците.

Миналата седмица 81-годишна жена от Смолян подхвърли в храсти 15 000 лева, 4 000 евро и златни накити, след обаждане на мобилния ѝ телефон от човек, представил се за полицай.

Целта на разследващите е да стигнат до поръчителите на измамите.