Награда Девин
Награда Девин / netinfo
Община Девин получи награда, в раздел „Най-успешно развиваща се туристическа дестинация на 2017“. Отличието е връчено на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация“ (БХРА), като официалната церемония се проведе през седмицата в " София хотел Балкан " в столицата. Наградата бе получена от кмета на общината Красимир Даскалов.

„Благодарих на Управителния съвет на БХРА за високото признание. Приех наградата, като оценка за работата на целия екип, с който работя , защото без упорития и усилен труд, който всички ние полагаме, нямаше да ги има и тези резултати. Обещах, че ще продължим да работим все така амбициозно, за да утвърдим Девин, като една от най - желаната туристическа дестинация в България и в Европа”, коментира след церемонията Даскалов.

Приза за община Девин е връчен, заради реализирането на проекта, с който отново в Девин достигна минералната вода от Беденски бани, което от своя страна даде сериозен тласък на туризма в региона, както и за осаществяването на фестивала „Девин денс фест“, който има за целза цел да съхрани нематериалното културно наследство, както и реализирането на Фестивал „Чуйте Девин" - Световен фестивал  на гайдари и кавалджии заедно с артисти от всички изкуства и др.

За втора година наградите се проведоха в партньорство с Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ). НСОРБ номинираха общини за награди на БХРА в следните категории: "За най-добро маркетингово позициониране и нови туристически атракции през 2017 г.", "Най-устойчиво развитие на дестинацията през 2017 г." , "За най-много инвестиции в туристическа инфраструктура през 2017 г." и "За най-ползотворно сътрудничество в туризма през 2017 г.". Сред номинираните общини бяха Варна, Самоков, Кърджали, Пловдив, Елена, Русе, Ловеч, Бургас, Казанлък и др.

На форума присъствали вицепремиерът Валери Симеонов, заместник-министърът на туризма Атанаска Николова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.