Ден на способностите
Ден на способностите / netinfo
Риболовно състезание "Един различен ден" за деца и младежи с увреждания ще се проведе от 09:00 до 14:00 ч. в клуб Спортен Риболов "Рибката" на бул. „Пещерско шосе”. Ще се забавляват, ще се запознаят с едно хоби, с една магия, заедно със своите треньори риболовци. Уловената риба след претегляне от съдия и снимка за спомен ще се връща обратно във водата. Един различен ден е прекрасна инициатива на хора с различни професии и граждански статут, но обединени в общо хоби – риболов и общо качество – толерантност. Заедно ще покажем, че и децата с увреждания имат способности и въпрос на отношение те да ги покажат. 
             
Организатори на събитието са Сдружение „Един различен ден“ и Сдружение „Паралелен свят“, които се включиха в ДНИ НА СПОСОБНОСТИТЕ.
Над 10 града в България се включват в Дни на способностите в периода 18 – 20 май. Те ще се проведат в рамките на Национална гражданска инициатива 7000, чиято цел е да събере подкрепа за отмяна на запрещението и въвеждане на алтернативата за достоен живот на всеки в България – подкрепеното вземане на решение. 

Градовете, в които ще се случват събитията са: София, Пловдив, Видин, Ловеч, Кюстендил, Русе, Варна, Добрич и Търговище. Събитията имат за цел да покажат уменията на хората с увреждания, като всеки посетител ще може да се включи в интересни занимания, предизвикателства и работилници.
           
Поне 7000 са хората у нас, които са поставени под запрещение, заради това, че имат някакво интелектуално или психично-здравно затруднение. Те не могат да вземат никакви решения за себе си. Цялата им воля и същност са подменени, като властта върху живота им е поставена в ръцете на някой друг. 

Националната гражданска инициатива '7000' цели приемането на закон, който ще направи тези хора главните герои в техния живот.