/ Искра Койчева, Дарик Пловдив, архив
Момчетата, които скачаха за Богоявленския кръст в Момчиловци дариха събраната сума за ремонта на опожарената в средата на декември м. г. къща. Те обиколиха цялото село, за да поръсят всеки дом със Светена вода и събраха 1 941 лв.,

Младите хора решили да дарят парите за добро дело. "Уроците по доброто в Момчиловци продължават. Не случайно миналата година същите младежи получиха националния приз "Достойни българи" за същия жест. Верни на себе си, снощи късно донесоха парите и обявиха решението си - не искат и лев за себе си, даряват всичко на пострадалите при пожара. Пример, гордост, благородство. И спокойствие, че това е бъдещето на Момчиловци. Благословени да сте, прекрасни деца.", коментира кметът на селото Сийка Суркова.

Огънят пламна от комин на къщата на 18 декември,  около 22,30 ч.. Много бързо се разпространил  и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите щетите са сериозни.


Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели, техника, домашно имущество и документи. В къщата живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. 

Стартирана е и дарителска кампания за подпомагането на семействата. По предварителни изчисления, ще са необходими около 30 000 лв. за възстановяването на къщата.

Дарителската сметка, по която желаещите да помогнат за възстановяването на покрива на изгорялата къща могат да превеждат средства, е
BG 22 SOMB 9130 1064547801 в Общинска банка, на името на Стоян Стойков.