/ снимка: Петър Тодоров
ВМРО
97324
ВМРО
  • ВМРО
Бъдещият кмет на Пловдив трябва да обича града си, да познава характера на съгражданите си и да отговаря на определени местни критерии. Това заяви в интервю за Дарик кметът на район „Южен“ и градски лидер на ВМРО Борислав Инчев. По думите му, бъдещият градоначалник трябва и да е наясно какво ще се случва с Пловдив през следващите 15-20 години.

Той трябва да има визия и за бъдещето на кварталите и районите извън централната градска част. Според Инчев в момента се инвестира много в инфраструктурата в центъра, от която наистина има нужда, но липсват комуникации между отделни райони – като „Западен“-„Южен“ или „Западен“-„Северен“ и т.н. Лидерът на ВМРО даде пример за проекта Модър-Царевец, за който се говори повече от 25 години, а още не е реализиран.

Във ВМРО търсим съмишленици в провеждането на определени политики, каза още Инчев. Той припомни, че тази година в центъра на политиките в партията са децата. Искаме да бъдат положени достатъчно усилия и вложени достатъчно средства, за да бъдат децата облагодетелствани, допълни кметът на „Южен“.   

Борислав Инчев призна, че много хора го виждат като участник в кметската битка по време на местните избори догодина, но категорично отрече този въпрос на този етап да стои на дневен ред пред него.

Междувременно в интервю за Дарик евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че разговори за бъдещата фигура, която ще влезе в надпреварата за креслото на градоначалника, все още не са водени и не е взето решение дали ВМРО-Пловдив ще се яви на вота със самостоятелен кандидат или ще е човек, който ще обединява ВМРО, НФСБ и Атака.

Чуйте и от приложеното аудио.