Асеновград с приз за културен туризъм
Асеновград с приз за културен туризъм / община Асеновград

Община Асеновград бе удостоена с отличието Лидер в категорията Културен туризъм на Балканите на състоялата се снощи официална церемония по връчване на Балканските награди за туристическа индустрия 2016 г. в хотел Premier West Western в София. Престижните награди отличават значимите постижения на успешните компании в туристическия бизнес, както и на общините като представители на местната власт, които най-успешно подкрепят и развиват туризма и туристическите обекти в страната.

Призът за Културен туризъм се връчва за осъществения проект „Асенова крепост – свещената порта на Родопите”. Престижната статуетка получи лично зам.-кметът Димчо Темелков под бурните аплодисменти на всички присъстващи в залата.

Асеновград с приз за културен туризъм
netinfo
Сред останалите финалисти бяха и община Пловдив с отличие Лидер в туризма на Балканите, общините Приморско - за развитието на морския курорт и като световна дестинация с древни културно-исторически богатства, и Враца - за Фестивален туризъм като най-големия град в северозападна България, както и хотелиери и туристически компании от България, Македония, Турция и Албания.