7 700 кандидатстват в ПУ
7 700 кандидатстват в ПУ / netinfo
Близо 20 души ще се борят за едно място по време на кандидатстудентската кампания за прием по специалността „Маркетинг” в Пловдивския университет тази година. „Стопанско управление” и „Право” са другите две най-желани дисциплини, каза началникът на „Учебен отдел” Димитър Бойков. Редовните изпити ще се проведат от 10 до 26 юли и за тях са се записали общо 7700 кандидат-студенти.

По традиция най-много желаещи - 4 500 души са заявили желание да се яват на изпита по български език, който ще бъде на 11 юли, уточни зам.-ректорът на висшето училище доц. Запрян Козлуджов. Изпитите по математика и история на България са на 17 и 18 юли, като на тях ще се явяват съответно 920 и 960 кандидати. За английски език на 19 юли са се записали 750 човека, а за биология на 13 юли – 290.

Четири нови специалности има в тазгодишните кандидат-студентски справочници на ПУ - „Медицинска физика”, „Ядрена енергетика”, „Археология” и „Педагогика на обучението по бит и технологии”.

Кандидатите трябва да се явят в залата не по-късно от 7,15 часа сутринта, съобщават от „Учебен отдел”. Със себе си могат да носят само лична карта, компютърната разпечатка с индивидуалния номер и химикали със синьо мастило. Контролът ще бъде изключително строг, в залите ще се влиза без храна, цигари, мобилни телефони и хендс-фрий устройства, предупреди Бойков.