/ Община Плевен
Временна организация на движение се въвежда на няколко улици в централната част на Плевен съгласно Заповед на заместник-кмета на Община Плевен арх. Невяна Иванчева. Причината са дейности по реконструкция на уличен водопровод от ВиК-Плевен, на ул. „Иван Вазов”.

Асфалтират участъци от тротоари и подготвят нови за ремонт

Организацията ще е в сила за улиците „Цар Борис III”, „Иван Вазов” и „Цанко Церковски” за времето от 25 март до 03 април. Строителните работи ще се извършат със спиране на движението на пътни превозни средства по ул. „Иван Вазов” в участъка след кръстовището с ул. „Цар Борис III” до кръстовището с ул. „Д. Константинов”.

Започва миенето на улиците в Плевен

При прокопаването на тротоарите за водопроводни отклонения, за пешеходците ще бъдат монтирани обезопасени пасарелки за преминаване. Движението  на превозни средства по ул. „Цар Борис III” ще бъде променено от еднопосочно в двупосочно в участъка от кръстовището с ул. „Д. Константинов” до кръстовището с ул. „Цанко Церковски”.

Ремонтите на тротоари в Плевен продължават

Участъкът ще бъде сигнализиран с пътни знаци. По ул. „Цар Борис III” пред Макси център преди кръстовището с ул. „Цанко Церковски” в посока ул. „Д. Константинов” движението ще е само направо или надясно след знака. Движението по ул. „Цанко Церковски” ще бъде забранено за влизане от кръстовището с ул. „Д. Константинов” в посока ул. „Цар Борис III”, както и ще бъде ограничено паркирането.

За времето на ремонтните дейности „Синя зона” на ул. „Цар Борис III” няма да работи. След реконструкцията на водопровода на ул. „Иван Вазов” на следващ етап ще бъде положен и асфалт.