Зам.-окръжен прокурор Димитър Захариев: С Красимир Георгиев не сме обсъждали служебни теми
Зам.-окръжен прокурор Димитър Захариев: С Красимир Георгиев не сме обсъждали служебни теми / netinfo
Зам-окръжен прокурор Димитър Захариев: С Красимир Георгиев не сме обсъждали служебни теми
22973
Зам-окръжен прокурор Димитър Захариев: С Красимир Георгиев не сме обсъждали служебни теми
  • Зам-окръжен прокурор Димитър Захариев: С Красимир Георгиев не сме обсъждали служебни теми

"В контактите ми с Красимир Георгиев не сме обсъждали служебни теми и въпроси". Това заяви Димитър Захариев - заместник окръжен прокурор на Плевен по повод изнесената днес информация от Висшият съдебен съвет за имената на магистрати, контактували с лицето «Красьо» от Плевен. Пред медиите Димитър Захариев подчерта, че има лични причини да се познава с Георгиев.

«Жена ми е текстописец на Пайнер и пише текстове и за приятелката на Красимир - Магда. Това доведе до установяване на семейни отношения в тази насока и обяснява честите ми разговори с него."

Заместник-окръжният прокурор подчерта, че не е разговарял с Красимир Георгиев за уреждането му като окръжен прокурор.

"Аз не считам, че на мен са ми необходими каквито и да било лобистки функции от когото и да било в тази държава. Тъй като от отчета на прокуратурата е видно, че Плевенската прокуратура е на първо място по внесени обвинителни актове, а аз съм на първо място по внесени  обвинителни актове и по участие на прокурорите в съдебни заседания".

Захариев уточни, че е прекратил контактите си с Красимир през септември, няма да си подава оставката и остава кандидат за поста окръжен прокурор.  Изпълняващият в момента длъжността председател на Окръжния съд в Плевен - Румен Лазаров, чието име също е сред поддържалите контакт с Красьо Черния, не се яви пред медиите. От  негово име изявление представи говорителят на Окръжния съд. В документа Лазаров уточнява, че разговорите им с Красимир Георгиев не са касаели работата му, както и дейността на Окръжен съд Плевен. Лазаров посочва още, че последният му контакт с Георгиев е в края на м. октомври 2008 год. и тогава му е забранил да го търси по телефона и да идва в Плевенски окръжен съд. Като причина за това предеседателят на окръжния съд посочва категорично си убеждение, че Георгиев е непочтен човек и лъжец.