Задържаха наркопласьори на най-високо ниво в региона
Задържаха наркопласьори на най-високо ниво в региона / netinfo

Голяма добре организирана йерархически група на най-високо ниво за пласиране на наркотици са задържали при специализирана операция тази нощ плевенските полицаи. Това съобщи днес директорът на полицията в града комисар Пламен Павликянов.

Намерени са 400 грама хероин, над 20 мобилни телефона, повече от 10 хил. лв., газов пистолет, електронна везна и приспособления за приготвяне на дозите. Задържани са четирима души, предимно млади хора на 25-30 години, уточни наблюдаващият случая прокурор Ивайло Ангелов. Те са на най-високо ниво в региона и над тях няма други структури, допълни още той.

Групата е задържана в апартамент в плевенския квартал „Дружба”, била е под наблюдение шест месеца. Мъжете са познати на наркозависимия пазар в Плевен, имат и криминални досиета. В момента са задържани за 24 часа, подготвя се искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение. Назначени са експертизи, които ще трябва да установят чистотата на дрогата и точното й количество. Част от хероина е бил опакован, намерени са 447 готови единични дози и още над 200 грама наркотик в насипно състояние.

За първи път се натъкваме на една йерархически добре подредена група, занимаваща се с определен вид престъпление, каза окръжният прокурор на Плевен Марио Василев.

Предстои изясняване на фактите и индивидуалното участие на всеки един в групата, което ще определи и налагането на наказание за определен период от време.