/ ThinkStock/Getty Images
След прецизна оперативна работа плевенски криминалисти задържаха участник в телефонни измами в Плевен. На 9 декември 2017 година в Първо РУ-Плевен е получен сигнал от 83-годишна плевенчанка.

Жената е заявила, че на 8 декември 2017 година за времето от 19:00 часа до 22:00 часа неизвестен ѝ се обадил на стационарния и на мобилния телефон, представил се за полицейски служител.

Разбиха група за телефонни измами, действала и в Плевен

Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да събере в плик наличните в дома ѝ пари 4 950 / четири хиляди деветстотин и петдесет / лева, както и златни накити - златен пръстен и златно колие. Убедил я да ги изхвърли през терасата на жилището.

Поредна ало-измама: Мъж остави до контейнер близо 23 000 лева

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установен и задържан 25-годишен от село Ореховица, който е взел парите и златните накити.

Установиха извършителите на телефонна измама за над 16 000 лева

Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. І от НК. Разпитан е пред упълномощен от него защитник, признава вината си и желае да сключи споразумение с РП-Плевен, като предстои сключването и подписването му. Споразумението ще бъде внесено в Районен съд - Плевен за одобрение.

По случая са работили служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР – Плевен и служители на Първо РУ под ръководството на районен прокурор.