/ dariknews.archive
На 20 февруари в полицията в Плевен е получен сигнал от 68-годишна от Плевен.

Жената е заявила, че на същата дата за времето от 13:30 до 16:00 часа непознат чрез позвънявания на стационарния и на мобилния ѝ телефон се представил за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници, я накарал да отиде до клон на банка в Плевен и да изтегли от банковата си сметка 16 100 лева.

Поредна серия телефонни измами лиши три жени от близо 8000 лв. и бижута

Убедил я да остави парите зад кошче за боклук на площад „Стефан Стамболов“ в Плевен. 

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия са установени лицата, който са взели паричната сума от 16 100 /шестнадесет хиляди и ст / лева – 27-годишен от град Ихтиман, в момента изтърпяващ присъда "лишаване от свобода в Софийски централен затвор" и 22-годишен от същия град.

Десет опита за телефонни измами предотвратиха полицаи от Плевен

И двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 209, ал. І, във връзка с чл. 20, ал. І от НК и са разпитани в присъствието на упълномощени от тях защитници.

Tелефонна измама за 70 000 лева разкриха полицаи от София и Плевен

По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР-Плевен и служители от Второ РУ - Плевен под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Плевен.