Телефонни измамници използват името на главния прокурор Сотир Цацаров и на премиера Бойко Борисов, за да обират жертвите си. Ако ви се обадят и ви кажат, че Борисов и Цацаров лично ръководят полицейска акция, не вярвайте. Това е най-новата схема за измама, съобщи NOVA.

При поредната нагла телефонна измама, жена от Дупница попадна в капана на „ало” мощеници и "изгоря" с 10 000 долара. Камелия Котева работила в Америка и събирала парите в продължение на 17 години. Върнала се у нас и само за часове останала без спестеното. 

С милион забогатяха телефонните измамници

По официални данни от началото на годината на телефон 112 са подадени  над 11 000 сигнала за телефонни измами. Колко са измамените е сложен въпрос, защото не всички подават жалби. Регистрираните в полицията обаче са 645, а разкритите престъпления са едва 89.

А само от началото на тази година телефонните измамници са спечелили над 5 милиона лева.

Полицейски началник в Пловдив покривал телефонни измамници

Румяна Арнаудова призна, че тя самата е ставала обект на телефонни измамници – веднъж на мобилен и втория път на стационарния телефон в прокуратурата. Случката била от преди една година. Но Арнаудова не се поддала на думите на измамниците.

По думите й не може да се проследи от къде е извършено телефонното обаждане, което е основна пречка при разкриването на такива престъпления. 
nova.bg