pohod
pohod / dariknews.archive
На 14 октомври - събота ще се проведе вторият поход Плевен - Тотлебен 2017 с мото „Да слезем от колите и да повървим пеша!".
Това обяви пред журналисти кметът на плевенското село Тотлебен Емил Гашев в пресклуба на БТА в Плевен.
С него беше и Красимир Танчев – управител на популярна плевенска фирма, с чиято финансова помощ се организира събитието.
Началната точка на похода, който ще тръгне в 9:00 часа в събота сутринта, ще е в близост в близост до Кожухарската чешма - до табелата на Плевен на изхода за Русе. За целта, участниците ще трябва да са на мястото в 8:30 като всеки от тях ще трябва да подпише собственоръчно декларация, че се включва в мероприятието на собствена отговорност.
Също така на всички ще бъдат раздадени специални фланелки, носещи символите на втория поход "Плевен - Тотлебен 2017".

pohod
dariknews.archive


23 километра е дължината на маршрута като походниците ще се движат през поляни и гори, избягвайки движението по шосетата с цел участниците да се докоснат до естествената природа, избягвайки автомобилния трафик по шосетата, обясни кметът Емил Гашев.
Както и миналата година, в центъра на село Тотлебен, походниците ще бъдат посрещнати с весела музикална програма.
По време на похода, на участниците ще бъдат подсигурени подкрепящи напитки и лакомства.

Емил Гашев обясни, че идеята за организирането на похода е, в днешното време на технологиите и забързан живот, човек да се откъсне, попадайки сред природата с хора, възприели една идея, както и физически да се натовари по съвсем естествен начин.
Той добави, че организирането на похода цели и популяризиране на село Тотлебен като място, в което си струва човек да си купи къща например, осигурявайки си място, в което да прекарва горещите летни месеци. Той отбеляза, че след първия поход, който се проведе преди година, вече има две закупени къщи в селото.
В тази връзка кметът на Тотлебен каза, че улиците в селото са снабдени с ново LED осветление, както и това, че в населеното място няма престъпност.

Времето, за което се изминават всичките 23 километра по маршрута е около 5 часа и половина, уточни Емил Гашев и добави, че мероприятието няма състезателен характер, а за връщането в Плевен е осигурен транспорт. Той припомни, че в първия поход Плевен - Тотлебен миналата година участниците са били 40.